Bufnita care se temea de intuneric de Jill Tomlinson

Bufnita care se temea de intuneric de Jill Tomlinson

Bufnita care se temea de intuneric de Jill Tomlinson este cartea despre ca va vom vorbi, pe scurt, in randurile ce urmeaza. Dupa cum probabil ca v-ati dat deja seama din titlu, este o carte pentru copii. Si e una tare frumoasa, sa stiti. Veti afla in continuare de ce afirmam acest lucru.

Bufnita care se temea de intuneric de Jill Tomlinson – Recenzie

Bufnita care se temea de intuneric de Jill Tomlinson
Bufnita care se temea de intuneric de Jill Tomlinson

Jill Tomlinson este unul dintre cei mai cunoscuti autori care si-au pus talentul scriitoricesc in sluja copilasilor de toate varstele. Prin intermediul povestioarelor sale cu animalute, sute de mii de prichindei de peste tot din lume au invatat lucruri interesante si s-au bucurat de aventurile personajelor pe care ajung sa le indragesc inca din primele pagini.

In Bufnita care se temea de intuneric, domnul Tomlinson ni-l prezinta pe Buf, un pui de bufnita tare timid. El nu se aseamana deloc cu prietenii lui, caci are niste temeri care acestora li se par nelalocul lui. Desi, fiind o bufnita, adica o pasare de noapte, nu ar trebui sa aiba treaba cu intunericul, lui Buf ii este frica de el. Nu stie niciodata ce pericole se pot ascunde in locurile unde totul e intunecat. De aceea, el are o frica ce incepe sa creasca din ce in ce mai mult.

De ce s-a nascu el bufnita si nu…un porumbel, de exemplu? Asa putrea sa zboare linistit cat era ziualica de lunga, putand sa vada peste tot injur. Lumina Soarelui i-ar fi aratat pe unde merge si nu ar fi putut exista surprize neplacute la fiecare pas. In schimb, dupa ce Soarele se duce la culcare si vine in locul lui Luna, Buf trebuie sa isi desfasoare toate activitatile. Asadar, nu are incotro si trebuie sa isi invinga frica.

In intuneric sunt si lucruri bune

Pe parcursul celor peste 100 de pagini, timidul pui de bufnita afla ca nu e totul atat de negru. Intunericul nu este un loc sinistru, plin de necunoscut si de pericole. Exista si bucurii asociate cu acesta. De exemplu, Mos Craciun atunci vine sa le aduca daruri tuturor. Tot pe timp de noapte, unii copii abia asteapta sa aprinda niste artificii. Ele isi pot arata frumusetea numai cand stelele sunt pe cer…

Invataturile din Bufnita care se temea de intuneric de Jill Tomlinson  sunt legate de faptul ca nu trebuie sa ne luam dupa aparente. Buf avea o impresie gresita despre intuneric, pentru ca s-a luat dupa aparente, in loc sa afle mai multe detalii. Dupa ce s-a interesat mai bine, si-a dat seama ca lucrurile nu sunt atat de rele. Autorul ii invata astfel pe copii sa nu sara repede la concluzii, ci sa cerceteze, inainte de a-si face o parere.

Noua ne-a placut tare mult cartea si chiar am pune-o pe lista de lecturi obligatorii. Tinem sa va reamintim ca ni se recomanda ca aventurile lui Buf sa nu fie citite decat de prichindeii de peste 7 ani. Asadar, trebuie sa aveti in vedere acest aspect.Daca cel mic sau cea mica a citit-o deja, ne-ar face placere sa auzim cum i s-a parut. Ne puteti spune si pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *