Cine suntem de Dan Puric

Cine suntem de Dan Puric

Cine suntem de Dan Puric

In cadrul articolului de astazi, vom vorbi despre Cine suntem de Dan Puric. E o carte pe care multi dintre noi ar trebui s-o citeasca. De ce? Pentru a-si aduce aminte de ce inseamna sa fim romani. Pentru ca da, in toate cartile domnului Puric, exista pasaje care ne duc cu gandul la aceasta intrebare: ”Ce inseamna sa fii roman?”. Si, cu fiecare carte pe care o scrie, acelasi domn Puric reuseste sa ofere noi dimensiuni literare raspunsului la aceasta intrebare. Dan Puric este un scriitor profund religios, un artist si totodata un om care promoveaza identitatea nationala si valorile poporului sau.

Cine suntem de Dan Puric
Cine suntem de Dan Puric

Despre ce este vorba in Cine suntem de Dan Puric?

„Cine suntem de Dan Puric este un adevarat strigat mut. Un strigat de redesteptare a constiintei noastre ca persoane, dar si ca ca popor. Aceasta trezire de care avem mare nevoie  se intampla intr-o lume zbuciumata. Lume in care s-a pierdut legatura cu sacrul, cu divinitatea si cu propriul spirit. Cartea incearca sa scoata oamenii din mediocritatea, limitele, scepticismul si autoflagelarea impuse de perioada comunista sau  postcomunista.

Sunt subliniate gravitatea crizei de identitate nationala si indepartarea de ortodoxismul ce a caracterizat neamul romanesc. Identitatea romanilor s-a periclitat atat pe plan intern, cat si pe plan extern, in timp ce alte popoare au evoluat considerabil.

Cine suntem de Dan Puric – concluzie

Prin aceasta carte se doreste tragerea unui semnal de alarma, indemnand la redescoperirea identitatii spirituale si a unicitatii la nivel de popor. Se pune accent pe importanta conservarii valorilor spirituale, nationale, culturale si umane.

Autorul isi bazeaza argumentele pe trimiteri la Sfanta Scriptura, la opere teologice si filozofice, sau chiar la Eminescu. Acesta din urma evidentia lipsa increderii de sine a poporului, inca de acum peste 100 de ani. E o adevarata placere sa treci prin toate acestea in timpul lecturii cartii Cine suntem de Dan Puric. Apropo, puteti afla mai multe lucruri despre autor, consultand pagina sa de Wikipedia.

2 thoughts on “Cine suntem de Dan Puric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *