Diavolul in paradis de Dorin Petrişor

In articolul pe care urmeaza sa il cititi, vom vorbi despre un roman al unui roman: Diavolul in paradis de Dorin Petrişor. Este un roman politist si alert.

Despre Diavolul in paradis de Dorin Petrişor

Diavolul in paradis de Dorin Petrişor

Am aflat despre acest roman de fictiune scris de jurnalistul Dorin Petrişor și lansat în luna februarie a anului 2016 abia azi. Nici pe autor n-am apucat să-l cunosc înainte să plece la Sibiu. In acest oras se pare ca a găsit o perioadă o slujbă într-un casino. Dupa Sibiu, Dorin Petrisor a ales sa plece în UK. Sunt convins că fostul jurnalist (care a lucrat mai bine de un deceniu în presa locală şi naţională, culturală, politică şi de investigaţie), are acum destule subiecte și colecționează personaje pentru următoarele sale romane. Si dupa ce il vom citi pe acesta despre care va vorbim in articol, e posibil sa vrem sa le citim si pe acestea.

Se pare ca si o publicatie culturala de renume, cum este Clujul Cultural a publicat un articol legat de lansarea acestui roman a autorului roman, dupa cum putem citi in acest articol. De asemenea, lansarea volumului publicist nu le-a scapat nici celor de la Ziarul Faclia.

Lansarea de anul trecut a cărții lui Dorin Petrişor, licenţiat în filosofie, a fost întreruptă de criticul Mircea Popa. Acesta din urma e cunoscut și pentru alte dispute publice. La lansarea lui Dorin, l-a acuzat vehement pe fostul jurnalist. El a spus că, în urmă cu 15 ani, ar fi scris o serie de articole din care reieşea că el, profesor şi critic, ar fi fost securist. Cele citite n-au făcut decât să-mi provoace curiozitatea despre genul de proză pe care un jurnalist clujean l-ar putea produce.

Diavolul in paradis de Dorin Petrişor – concluzii

Diavolul în Paradis” este un roman poliţist, scrie Victor Cubleșan. Sau, mai exact, un fals roman poliţist (acceptând că descifrarea enigmei cade în cele din urmă pe un loc secund) care vorbeşte, fără pretenţii, fără sentenţiozităţi sau aere superioare, despre România contemporană. Tipologiile interesante pe care ni le prezinta autorul de-a lungul romanului fac deliciul absolut al cititorilor. Fiecare va gasi intr-un personaj prezent in roman un motiv sa continue lectura.

Volumul Diavolul in Paradis de Dorin Petrişor se pare ca s-a bucurat de succes. De ce spunem acest lucru? Ei bine, aflati ca exista si video-uri pe platforma YouTube in legatura cu acesta. Cele mai multe dintre ele sunt de la lansarea romanului. Acolo, au fost destule persoane care si-au spus parerea despre volumul autorului roman. Daca va intereseaza, va lasam unele dintre video-urile pe care le-am putut gasi:

Daca ati reusit sa cititi acest roman, va invitam sa ne spuneti jos, in sectiunea de comentarii cum vi s-a parut. Au fost personajele indeajuns de bune? V-a facut placere sa il cititi pe acest autor roman? Sau, din contra, a fost o pierdere de vreme pentru dvs.? Actiunea a fost buna sau nu? Fiecare parere a cititorilor site-ului nostru conteaza pentru noi, sa stiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *