Prep de Curtis Sittenfeld

Prep de Curtis Sittenfeld, o carte despre adolescenta pentru suflete tinere

Prep de la prepatory school sau “De veghe în lanul de secară“ la feminin. Prep de Curtis Sittenfeld este o carte cu şi despre adolescenţă/i în stil american, cu un potenţial mare de a aduce un zâmbet sufletelor tinere.

Prep de Curtis Sittenfeld

Lee Flora din Prep de Curtis Sittenfeld

Lee Fiora, personajul principal, ale cărei trăiri ori te aduc înapoi în adolescenţă ori te fac să te regăseşti, alege să-şi părăsească părinţii, prietenii şi oraşul pentru a merge la unul dintre cele mai prestigioase licee particulare din SUA, departe de casă. Nu are nici cea mai vagă idee legat de ce o aşteaptă, însă asta nu o împiedică din a se îndrepta spre locul în care vrea sa ajungă.

De cum intră în acest mediu, Lee se simte ca pe un câmp minat. Mereu este atentă la gesturile şi vorbele ei, făcându-şi o ocupaţie din a-i studia şi analiza pe cei din jur. Totodata ea se îndrăgosteşte de Cross Sugarman, unul dintre cei mai populari băieţi. Ea se bucură chiar din primul an al ei acolo de atentia baiatului. Totusi, minunea nu tine prea mult pentru personajul feminin. Mai târziu, lucrurile iau o întorsătură neaşteptată.

Ce se intampla in al 2-lea an?

Din al doilea an îşi face o nouă prietenă. Numele ei este Martha si ii va fi alături până la final. Intre ele se va crea o legătură ciudată. Martha este cea care o ajută (prin încălcarea regulilor) să treacă examenul la matematica ca să nu fie dată afară.

Ajunsă în ultimul an, în clasa a XII-a, Lee continuă să-şi îndrepte gândurile spre Cross. Totul până într-o noapte când acesta vine în camera ei, interacţionând atât verbal cât şi fizic. Acest lucru se petrece după trei ani când acest lucru s-a întâmplat pentru prima oară. După alte cateva vizite, aceasta are parte de primul ei contact sexual, întâlnirile nocturne continuând pe parcursul a câtorva luni, fără ca aceştia să aiba o relaţie propriu-zisă. Apoi, un lucru se intampla in Prep de Curtis Sittenfeld si schimba destinul protagonistei din cartea de fictiune.

Un interviu nu merge asa cum trebuie

Înainte de a pune capăt acestor lucruri, Lee, dă un interviu unei publicaţii de succes, New York Times, care îi aduce ceva popularitate, însă în sensul negativ. Profitând de ocazia de a-şi exmprimă pentru prima dată adevăratele sentimente despre cei patru ani petrecuţi la Ault, impresiile ei sunt considerate aberante şi toată lumea o vorbeşte de rău. Din fericire, acest lucru se întâmplă cu puţin timp înainte de absolvire, aşa că nu e nevoită să suporte comentariile răutacioase prea mult.

În continuarea îşi ia rămas bun de la toată lumea. Apoi, urmează Facultatea din Michigan. Aici ne povesteşte despre fiecare ce a ajuns şi când şi cu cine mai ţine legătura. Între timp s-a mai schimbat, a început să-şi trăiască viaţa pe cont propriu. De asemenea, a încetat să-i analizeze pe cei din jur sau chiar pe ea însăşi. Si astfel se termina Prep de Curtis Sittenfeld.

Daca v-a placut lectura si vreti sa fiti la curent cu noile aparitii ale autoarei, o puteti urmari pe contul ei personal de Twitter. Si, de asemenea, daca vreti sa vedeti ce recenzii mai postam, un Like pe facebook v-ar putea ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *