Ultima fotografie de Bogdan Hrib

Ultima fotografie de Bogdan Hrib

Ultima fotografie de Bogdan Hrib este cartea despre care vom discuta, pe scurt, in randurile urmatoare. Publicata initial in anul 2012 la Editura Cartea Romaneasca, ea a fost o lucrare de succes, care a avut parte si de o a 2-a editie.

Ultima fotografie de Bogdan Hrib
Ultima fotografie de Bogdan Hrib

 

Ultima fotografie de Bogdan Hrib – Despre ce este vorba?

Din punct de vedere al subiectului, putem spune, fara doar si poate, ca e vorba despre un omagiu adus fotografiei. De asemenea, pe parcurs, putem vedea si cat de greu ii este unei persoane sa se desparta de ce ii place sa faca. Lucrarea domnului Hrib a atras un numar decent de controverse, la scurt timp de la aparitie. Acestea se refereau majoritar la locul sau in literatura. Multe voci spuneau ca scriitura cu siguranta apartine stilului cosmopolit. Insa, avand in vedere caracteristicile, el s-ar incadra mai bine in stilul psihologic.

De exemplu, putem vedea afinitatea autorului pentru numarul 50. Prima data cand o vedem este atunci cand aflam cati ani are Alex Zaharia, protagonistul. Insa numarul apare de mai multe ori pe parcursul naratiunii. Avem 50 de cuvinte in sumar. Fiecare dintre ele are in spate o adevarata poveste care abia asteapta sa fie descoperita. Acestea se desfasoara in nici mai mult, nici mai putin de…ati ghicit, 50 de capitole.

Alex Zaharia, un personaj fotograf

Punctul de sprijin al protagonistului este fotografia, una dintre cele mai frumoase arte. Pentru el, aceasta nu e o simpla meserie, aducatoare de paine, ci, mai degraba, un adevarat fel de a fi: ”toate visele capitaliste au avut de fapt ca punct de plecare o fotografie sau măcar ideea unei imagini”

Ultima fotografie de Bogdan Hrib este un roman psihologic in care rolul central ii este asigurat crizei.. Si ne referim aici atat la cea psihologica, cat si la cea economica. Alex se gaseste pus in situatia de a alege daca isi continua activitatea care ii place atat de mult sau nu. Pana la urma, alegerile sale se dovedesc a fi niste adevarate lectii.

Daca ati citit cartea lui Bogdan Hrib si aveti de adaugat diverse lucruri, nu ezitati sa lasati un comentariu la articol sau un mesaj pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *