Recenzie Chirurgul de Tess Gerritsen

Chirurgul de Tess Gerritsen

Azi e in plan un articol despre o carte pe care ar trebui sa o citesti. Si nu trebuie sa ma asculti. E de ajuns sa citesti articolul si iti vei da seama singur/singura. Chirurgul de Tess Gerritsen  e cartea pe care să o citești pe nerăsuflate și la unu-două noaptea, în timp ce treci prin toate stările: admirație, frică, curiozitate, încântare, repulsie. Atat de buna e cartea asta despre care va voi vorbi in acest articol.

Ce se intampla in Chirurgul de Tess Gerritsen?

Chirurgul de Tess Gerritsen

Chirurgul, denumit așa datorită preciziei cu care își mutilează victimele, are o tehnică de a ucide identică cu altui maniac, Andrew Capra, care și-a găsit sfârșitul în urmă cu un an, în casa dr. Catherine Cordell, singura victimă care a reușit să-i scape, ucigându-l pe atacator. Situația devine tot mai tensionată, victima vie a lui Capra își amintește prea puține din noaptea cu pricina iar toate crimele ce au loc în prezent par a sugera că Andrew Capra se întoarce după ea pentru a-și finaliza treaba.

E interesant cum scriitoarea (da, e femeie și tragi această concluzie nu după nume, ci după cum descrie un act sexual) combină crimele cu erotismul. Mai toate femeile înainte de a fi ucise sunt violate, criminalul se masturbează în timp ce scoate organe din corpurile oamenilor. Până și prin tipologia personajului feminin, dr. Catherine Cordell, se promovează ideea de sexualitate, care, știm prea bine, vinde și în literatura, ca in mai toate domeniile. Bineînțeles, în această carte, sexul nu încântă, ci provoacă teroare datorită condițiilor în care actul se desfășoară.

Afli si informatii pretioase de anatomie din Chirurgul

Cartea e cu atât mai interesantă, fiindcă abundă în informații despre anatomie. Asa citesti si o fictiune de buna calitate si in acelasi timp dai si peste niste notiuni. Si notiunile astea e posibil sa-ti fie de ajutor in viata de zi cu zi. Ca doar anatomia e despre corpuri umane, de care avem cu totii, nu-i asa? Tess Gerritsen a absolvit Facultatea de Medicină, dar a abandonat halatul pentru a scrie. Însă cunoștințele acesteia în domeniul medical îmbunătățesc cu mult calitatea scrierii. Cu siguranță, Chirurgul nu reprezinta prima și ultima mea întâlnire cu Gerritsen.

Romanul mai vorbește și despre numărul prea mic de victime care reclamă un viol, despre frica și sentimentul de rușine al femeilor. Despre cum este privită o femeie într-o lume a bărbaților, și aici fac referire la poliție unde predomină partea masculină.

E de specificat că fiecare personaj e puternic individualizat, reprezintă o categorie a societății și transmite un mesaj, vorbește despre o altă problemă a societății. La fel de interesante sunt părțile în care vechi obiceiuri în care femeile erau ucise pentru a aduce prosperitate sau a spăla păcatele poporului prin sângele lor sunt descrise. Deci, cartea lui Tess Gerritsen are din fiecare câte puțin.

Chirurgul de Tess Gerritsen – concluzii

Dacă vă plac personajele sadice si poveștile care dau fiori, atunci tocmai v-ati gasit urmatoarea lectura. Bine, poate ca e subiectiva treaba asta, dar nu conteaza. Dupa mine, Chirurgul e o alegere numai bună. Nu uita sa imi spui cum ti s-a parut. O poti face atat in sectiunea de comentarii, cat si pe pagina de Facebook. Ne citim la urmatorul articol. A, si nu uitati ca daca v-a placut stilul scriitoarei, puteti vedea ce mai scrie pe site-ul sau personal. Iar daca vreti sa stiti cand mai publicam noi recenzii de carti, atunci va spunem ca puteti fie sa intrati in fiecare zi pe site sa vedeti, fie sa dati un Like paginii noastre de Facebook. Pana data viitoare, la revedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *