Sarbatoarea continua de Ernest Hemingway

Sarbatoarea continua de Ernest Hemingway

Sarbatoarea continua de Ernest Hemingway reprezinta subiectul pe care il vom aborda in cele ce urmeaza, intr-o nousa rtecenzie literara. Pregatiti-va de o lucrare exceptionala, scrisa de un clasic. Si nu o spunem doar noi ca trebuie sa o adaugati in lista dumneavoastra de lectura. Insa veti vedea pe parcurs de ce merita sa ii acordati o sansa. Acestea fiind spuse, permiteti-ne sa incepem.

Volumul publicat de Paula McLain este o ficțiune istorică scrisă din perspectiva primei soții a lui Ernest Hemingway. În timp ce derulam povestea de dragoste despre care criticii apreciază că ar fi scrisă în stilul lui Hemingway am considerat necesar să revăd fundalul parizian decadent, ca și versiunea autorului american despre anii petrecuți la Paris, respectivi cei dintre 1921 si 1926.

Sarbatoarea continua de Ernest Hemingway
Sarbatoarea continua de Ernest Hemingway

 

Sarbatoarea continua de Ernest Hemingway

Anii care au marcat debutul literar al lui Hemingway sunt prezentați chiar de el în paginile cărții „Sărbătoarea continuă”, scrisă în 1960. Acestă colecţie de amintiri publicată postum este una dintre operele cele mai cunoscute ale romancierului american. In cadrul acesteia, gasim personaje secundare autori ca F. Scott Fitzgerald, Gertrude Stein, Ezra Pound şi Alice B. Toklas. Primele rânduri au fost scrise în 1950:

„Dacă ai fost destul de norocos să fi trăit la Paris în tinerețe, lucrul ăsta va rămâne cu tine oriunde te-ai duce. De ce? Pai, pentru că Parisul e o sărbătoare continuă”.

Ca o concluzie a recenziei despre Sarbatoarea continua de Ernest Hemingway, va putem spune ca e o lucrare ce merita cititia. It s a fact, fara doar si poate. Stilul inconfundabil al autorului si talentul sau scriitoricesc fac din aceasta carte nu doar o simpla lectura, ci chiar una obligatorie pentru cultura generala. Sigur, aceasta este umila noastra parere. Poate nu se va regasi si in gandirea voastra, a celor ce vor citi acest articol.

Nu uitati ca ne puteti gasi pe pagina noastra de Facebook. De asemenea, daca doriti sa fiti la curent cu noile recenzii, va invitam sa va abonati, utilizand formularul de pe site. Intre timp, va recomandam sa cititi si recenzia de la La rascruce de vanturi de Emily Bronte.

One Reply to “Sarbatoarea continua de Ernest Hemingway”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *